LR’ın Aloe Vera ürünlerinin kaliteli olduğunu ve işe yaradığını nasıl anlayabiliriz?
Hemen LR’ın üye olduğu Uluslararası Aloe Bilim Konseyi’nin (IASC) web sitesine giriyoruz ve LR’ın üyeliğini kontrol ediyoruz:http://iasc.org/About/MemberDirectory.aspx . Sağ kolon 4. sırada LR’ın ismini görüyoruz.
Sonra aynı sitede Sıkça Sorulan Sorular Bölümü‘ne giriyoruz. Burada ikinci soru ve cevapta şunlar yazıyor:
– 400 çeşidi olan aloe veranın “ne olduğunu” ve “ne olmadığını” belirleyen standartlar var mı?
+ IASC ve Avrupa Birliği, Çin, Kore gibi diğer ülkeler tüketim ürünlerinde kullanılan aloe veranın ne olduğunu belirleyen standartlar belirlemişlerdir. IASC standartlarına göre, içerisinde sadece “acemannan” ya da “beta 1-4 acetylated glucomannans” maddeleri olan ürünler aloe veralı kabul edilir. “Acemannan”, aloe vera bitkisinde doğal olarak bulunan ve bu bitkinin analitik tekniklerle tanımlanmasında kullanılan bir polisakkarittir. İçerisinde “acemannan” bulunmayan ürünler, bu standarda göre aloe veralı sayılmaz.
Şimdi yine aynı sitede, bu standarda göre üretilmiş ve IASC sertifikası almış ürünlere bakıyoruz: Yaklaşık 60 ürünle yer alan LR’ı görüyoruz.
Piyasada pek çok marka aloe veralı ürünler satıyor. Gratis ve Watsons’da bile Aloe Vera içerikli ürünler bulabilirsiniz. Ama içerisindeki şey gerçekten aloe vera mı, yoksa tarlada yetiştirdiği ismi bilinmeyen kaktüsü aloe vera diye yutturuyor, siz araştırırsınız artık.
Sağlık günler dilerim 🙂
“LR’ın ürettiği Aloe Veralı ürünlerin kalitesini nasıl anlarız?” üzerine 2 yorum
Yorumlar kapalı.